ХУМАНОСТ ИЗНАД СВЕГА
7.02.2013

Завод за трансфузију крви у Нишу уз подршку Градске општина Палилула, у оквиру ЗИМСКЕ КАМПАЊЕ ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ “Твојих пет минута, нечији цео живот”, организовао је у просторијама Нишког културног центра прикупљање крви. По традицији упућен је позив добровољним даваоцима крви да се одазову и учествују у хуманој акцији. Овој активности у Палилули прикључили су се запослени Управе, чланови руководства Градске општине Палилула и представници других организација и установа са територије општине.

По речима Бобана Џунића, председника Градске општине Палилула ова организација локалне самоуправе Града Ниша има изванредну сарадњу са Заводом за трансфузију крви. „Не само ја већ и велики број  запослених у општини Палилула одазвао се позиву и даћемо крв- каже председник Џунић. Ми који смо на чеоним функцијама треба личним учешћем да дамо пример свим другим грађанима да се не заборави солидарност и хуманост. Александар Ждрале, одборник Скупштине Градске општине Палилула до сада је шест пута дао крв. Овај гест је једно хумано дело, каже Алаксандар, тиме помажем другим људима којима је крв преко потребна. Драгана Томић службеница општинске Управе Палилула, више пута је дала драгоцену течност. Она је упутила позив свим грађанима који то могу да дају крв и на тај начин помогну онима којима је оваква врста помоћи потребна.

Завод за трансфузију крви у Нишу је здравствена установа која обезбеђује крв и крвне деривате за лечење болесника. Крв се прикупља од добровољних давалаца крви на акцијама или у самој установи-каже организатор акције Игор Перић. Током прошле године више од 20.000 грађана Ниша и региона је добровољно дало крв. (ЕКОполис мрежа, Д.В.)

Facebook - ЕКОполис мрежа